Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Kjemikalierestriksjoner

All klesproduksjon krever en viss bruk av kjemikalier, for eksempel til innfarging av stoffet samt til å lage trykk. Vi har i mange år operert med en liste med strenge kjemikalierestriksjoner, og kvalitetssikrer alltid produktene våre ut fra et miljø- og helseperspektiv.

Målet er å jobbe proaktivt med kjemikaliespørsmålene, noe som gjør at vi i mange tilfeller går et steg lengre enn det som loven krever. Blant annet impregnerer vi ytterplaggene våre med BIONIC-FINISH® ECO, en PFAS-fri teknologi som etterligner vannavvisning i naturen. Og når du velger våre GOTS-sertifiserte plagg, er du garantert at bare de aller tryggeste kjemikaliene på markedet er blitt brukt. 

 

Kravene etterprøves med stikkprøvekontroller av kjemikalietester utført av tredjepartslaboratorier, og skjer både under produksjon og på plagg som er hentet direkte fra butikk.  

 

Forskningen på kjemikalieområdet går stadig fremover. Derfor er vi medlemmer i Kemikaliegruppen som drives av Swerea IVF og har over 100 medlemmer. Formålet med gruppen er å spre oppdatert informasjon om kjemikalie- og miljørelaterte spørsmål samt å støtte og tilby verktøy i arbeidet med kjemikaliespørsmål. Vi har deltatt i dette forumet siden 2006. 

 

Her finner du vår kjemikaliestoppliste som alle leverandørene våre plikter å følge. Listen oppdateres hvert år med nye lovkrav.