Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Økologisk bomull

Vi vet at miljøet påvirkes av bomullsdyrking. Derfor er vår ambisjon å alltid produsere våre klær på en så holdbar måte som mulig, men som likevel klarer vårt strenge kvalitetskrav. Slik tenker vi om bomull og bomullsproduksjon.

Bomull er det desidert vanligste produksjonsmaterialet for klær. Det er et naturmateriale med en rekke glimrende egenskaper: For eksempel blir bomull til myke og behagelige plagg som tåler lek og utallige vasker.  

Imidlertid er det også en ulempe ved bomullen. Bomullsdyrking krever generelt mye vann, og tradisjonell dyrking krever store mengder kjemikalier for å bekjempe skadeinsekter. Det betyr at tradisjonell bomullsdyrking har stor negativ innvirkning på både miljøet og menneskene som jobber med selve dyrkingen.  

 

Derfor velger vi bomull 

Bomull er det vanligste materialet også i klærne våre – hele 66 % er fremstilt i bomull. Grunnen til at vi velger bomull er at det per i dag ikke finnes noe annet mer bærekraftig materiale som oppfyller våre kvalitetskrav, for eksempel med hensyn til slitestyrke. Vi prioriterer alltid plagg med lang levetid, ettersom det er det aller beste for miljøet. Vårt mål er minst tre barn i hvert plagg. Forskningsstudier viser at dersom man øker den praktiske levetiden til et plagg med en faktor på 3, reduseres klimaavtrykket med 65 % og bruken av ferskvann med 66 %. 

 

Bedre dyrkingsprosess  
For å redusere påvirkningen på miljø og mennesker har vi jobbet hardt for å øke andelen økologisk bomull i sortimentet vårt. Fra og med våren 2020 er 100 % av bomullen i sortimentet vårt økologisk. Det vil si bomull som er dyrket uten bruk av syntetiske sprøytemidler eller kunstgjødsel, noe som er sunnere både for miljøet og menneskene som jobber med dyrkingen.  

 

GOTS-sertifisert bomull 
Halvparten av den økologiske bomullen vår er dessuten GOTS-sertifisert. Dette er den strengeste merkingen på markedet, som viser at produktet er bærekraftig gjennom hele produksjonsleddet – fra dyrking av råmateriale til ferdig plagg. Og for de minste (opptil størrelse 80) er 100 % av bomullen GOTS-sertifisert. Vi nøyer oss imidlertid ikke med det, men jobber for at en enda større andel av bomullsplaggene våre skal bli GOTS-merket i fremtiden.