Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Gi klærne et langt liv

Et plagg med lang levetid reduserer behovet for å kjøpe flere klær over tid. Det betyr mindre utslipp av kulldioksid, mindre avfall og mindre bruk av ressurser. Derfor er det vårt ansvar å lage plagg i best mulig kvalitet, som varer lenge og kan brukes av flere barn.

Forskningsstudier viser at dersom man øker den praktiske levetiden til et plagg med en faktor på 3, reduseres klimaavtrykket med 65 % og bruken av ferskvann med 66 %. For voksenklær måles den praktiske levetiden i antall ganger plagget brukes, mens levetiden for barneklær i stedet måles i antall brukere. Årsaken er at barn vokser fra klærne. I dag arves 63% av ytterplaggene våre av minst tre barn. Vårt langsiktige mål er at andelen skal øke til 60%.Skal tåle all slags lek og vær

Vårt viktigste oppdrag er derfor å tilby produkter av høy kvalitet og med lang levetid, der hvert produkt er utviklet med tanke på sitt bestemte bruksområde. Det innebærer for eksempel at plaggene skal tåle røff lek både inne og ute, bevare fasong og utseende også etter mange gangers vask, tåle kulde, vind, væte og sterke solstråler. Videre innebærer det at plaggene skal ha god passform, være enkle å bevege seg i, kjennes myke mot huden og alltid være sikre å bruke.Vi bidrar til Norge Gir

For å sikre at kravene oppfylles tester vi plaggene i uavhengige laboratorier og kontrollerer både kvalitet og produktsikkerhet. Vi har en målsetting om at antall reklamasjoner skal ligge under 0,1 % av antall solgte plagg og at det aldri skal være nødvendig å tilbakekalle produkter fordi de ikke er sikre å bruke.
Reklamasjonene som kommer inn, gir vi til Norge Gir. De gir i sin tur klærne videre til barn som trenger dem.

 

I 2020/2021 ga vi 1083 kg klær videre, slik at de nå lever videre hos det neste barnet.Du kan hjelpe til!

Det er mye også du kan gjøre for å forlenge levetiden til et plagg. De tre beste måtene er måten du vasker plagget på, at du reparerer det (hvis det trengs) og overlater det til en ny eier når barnet har vokst fra det. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med, for da er vi sammen om å gjøre en bærekraftig gjerning.

Vaske bærekraftig

Det er mye du kan gjøre når du vasker for å bevare plagget og være mer skånsom mot miljøet.

PO.P Repairs

Vi reparerer dine PO.P-ytterplagg til selvkostpris, uansett hvor gamle de er.

Reparasjonsguide

Her har vi samlet flere tips på hvordan du enkelt kan reparere et plagg som har blitt ødelagt!

PO.P Second Hand

Selg klærne dine videre med PO.P Second Hand.

Arve, selge, leie, resirkulere

Gi nytt liv til barnas utvokste plagg! Vårt mål er tre barn i hvert plagg, minst.