Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Vårt bærekraftløfte 

 

Vi vil alltid ta utgangspunkt i barnas beste, og vår visjon er å gjøre markedet for barneklær mer bærekraftig – jorden går nemlig i arv, og det skal klærne våre også gjøre.  

 

Derfor har vi helt siden starten i 1976 vært opptatt av å lage klær av høyeste kvalitet, som kan leve lenge og brukes av flere. Slitesterke klær der funksjoner og passform varer. Slik at du som kunde slipper å kjøpe flere nye plagg enn nødvendig og kan bidra til å spare på jordens allerede begrensede ressurser. 

 

Det er også bakgrunnen for vårt mål om “tre barn i hvert plagg”. Det betyr at vi vil at hvert plagg skal kunne arves av barn i minst tre ledd. I dag går 66 %* av alle ytterklærne våre i arv til tre eller flere barn. I fremtiden håper vi at alle klærne våre får være med på denne reisen.

 

Visste du at hver nordmann i gjennomsnitt har 359 plagg i klesskapet, og at hvert femte plagg aldri eller sjelden blir brukt? Her kan vi hjelpe hverandre. Det starter med valget av klær: Kjøp kvalitet og design som varer lenge og kjøp bare plagg som er nødvendige. Ta deretter best mulig vare på plaggene og kast aldri klær, men reparer så langt det er mulig og resirkuler resten. Vi hjelper deg med å forlenge klærnes levetid gjennom reparasjonstjenesten PO.P Repairs og vi gir råd om hvordan klærne skal vedlikeholdes. Du som kunde kan dessuten selge fravokste klær videre gjennom PO.P Second Hand på nett. Fra våren 2020 lanserer vi også bruktsalg via alle butikkene våre. Det betyr at du kan levere inn brukte PO.P-ytterplagg i en valgfri butikk, så selger vi dem videre til neste barn.

 

Vår ambisjon er også å produsere klærne på en så bærekraftig måte som mulig samtidig som de skal oppfylle våre strenge krav til kvalitet. Vi lanserte våre første plagg i økologisk bomull allerede i 1987. Da vil minst halvparten av bomullsplaggene dessuten være GOTS-sertifisert, noe som innebærer enda strengere krav til produksjonsprosessen. 

 

Men det er ikke tilstrekkelig. Klesindustrien er blant verdens mest forurensende industrier, og den store utfordringen ligger i produksjonsleddet. Det gjelder også ved bruk av resirkulerte materialer eller GOTS-sertifisert bomull. Vi på Polarn O. Pyret må være bedre enn det. 

 

Produksjonen av et klesplagg krever mye ressurser i form av råvarer, energi og vann, og våre felles ressurser er knappe. Det viktigste VI kan gjøre – som en del av klesindustrien – er å produsere færre plagg. De senere årenes utvikling innen klesindustrien, med en kontinuerlig strøm av nyheter, bidrar til overproduksjon og en mengde salg på plagg som er blitt uaktuelle eller ikke får plass i butikkhyllene. Også hos oss i Polarn O. Pyret er det salg på en rekke plagg. Da er vi utvilsomt med og bidrar til et usunt forbruksmønster som ikke er i tråd med våre grunnleggende verdier. Det ønsker vi å endre på!

 

Polarn O. Pyret har redusert antall nyheter vi produserer. Det betyr litt færre nyheter per år, men også at nyhetene som lanseres får lengre levetid i butikkene. Vi har mange populære klassikere i sortimentet vårt, og disse satser vi nå mer på. Ved å produsere de plaggene som faktisk etterspørres, vil vi bidra til et sunnere forbruksmønster. Målet vårt var å halvere antall plagg på salg ved slutten av 2020, og det målet lyktes vi å oppnå.

 

Vi ønsker å være en del av løsningen, og håper at også du vil være med på det!

CHOOSE QUALITY – MAKE IT LAST – PASS IT FORWARD

 

*Polarn O. Pyrets kundeundersøkelse 2022.