Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Inspirasjon

10 tips for regnfulle sommerdager

Taggervanntette aktiviteter, sommer

Les artikkelen

Har sommeren tatt en regnpause? Ikke la dårlig vær ødelegge sommerferien! Nedenfor følger ti vanntette aktiviteter som du og barnet kan gjøre sammen uten å måtte gå ut av huset! Vi har samlet våre morsomste tips for hele familien.

1. Hjemmepiknik

Ble dere tvunget til å avlyse den planlagte pikniken da regnet begynte å øse ned? Bre piknikpleddet ut på stuegulvet og kos dere med alle godsakene der i stedet! Tips: Sett på litt passende sommermusikk, heng opp fargerike vimpler og legg ut puter å sitte på for å gjøre kosen komplett.


2. Lag egen is

Bland frukt og bær i en mikser sammen med litt vann, og hell blandingen i isformer som dere legger i fryseren. Når solen skinner igjen, er det tid for å smake!


3. Sy klær til kosedyrene

Har dere et gammelt laken eller et fravokst plagg som ligger og slenger? Bruk dem til å sy nye plagg til bamsen eller dokkene. Og når symaskinen først er fremme, kan dere jo sy en gympose av en singlet som er blitt for liten! Les mer her.


4. Spill inn musikkvideo

La barna få kle seg ut som de vil, og spill inn en musikkvideo til favorittlåten deres. Alt du trenger, er en mobil med et kamera som fungerer – og en app som du kan redigere klippet i etterpå.


5. Arranger skattejakt

Kle dere ut som sjørøvere i ekte Pippi på de syv hav-stil og gå på skattejakt hjemme. Tegn et kart eller gjem lapper med forskjellige ledetråder, og la barne lete seg frem til skatten!


6. Fargelegg mønstrene våre

Er malebøkene fulle? Skriv ut de fine mønstrene våre og la barnet fargelegge dem med yndlingsfargene sine. Du finner dem her.


7. Bakedag

La barna få velge hva dere skal bake, og hjelp hverandre!


8. Forvandle flyttekartongen

Har dere en gammel flyttekartong som ligger og slenger? La barnet få male vindu og dør på kartongen – og vips har den blitt et lite hus. Eller hva med å male dekk og dører og forvandle kartongen til en bil?


9. Ansiktsmaling

Ansiktsmaling er morsomt for både store og små! Bruk sminke eller kjøp ansiktsmaling i en leketøysbutikk, og mal barnet og deg selv til spennende dyr.


10. Bygg en koselig hytte

Legg et pledd eller en dyne over kjøkkenbordet eller skrivebordet, og fyll på med puter under. Ta med en lommelykt og en bok, og kryp inn!

Velg riktig jakke til regnværsdager - her kan du sammenligne våre ulike modeller!