Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

10 morsomme innendørsaktiviteter for barn

Er du i ferd med å gå tom for ideer til å underholde barnet med når dere tilbringer dagene hjemme? Her er ti tips til morsomme aktiviteter som hele familien kan gjøre sammen innendørs!

1. Plante vekster
Våren er en perfekt tid til å så forskjellige vekster og blomster! La barna velge hva de vil plante. Ta frem jord, potter og krukker og plant sammen, la deretter barna vanne og følge med på hvordan det vokser de kommende ukene. 

2. Bygg en hinderløype

Still tomme pappesker som en slalåmbane, lag et hinder ved å legge en kost over to bunker med bøker, og sett opp noen stoler med et teppe over som barna kan krype under. Kun fantasien setter grenser når dere bygger en innendørsbane av det som finnes hjemme!

3. Spill brettspill og legg puslespill

Ta frem noen klassiske brettspill eller puslespill og ha en koselig stund sammen hele familien.

4. Piknik på stuegulvet

Legg utover et teppe og noen puter på gulvet hjemme i stuen og dekk på med godbiter som dere kan nyte. Et tips er å la barna bestemme hva dere skal spise - og kanskje til og med la dem være med og lage maten!

 

5. Skriv brev til besteforeldrene
Kan dere ikke treffe mormor og morfar eller farmor og farfar nå? Ta frem papir og fargeblyanter og la barna tegne et fint kort med en hilsen på og send det med posten.

 

6. Bygg en koselig hytte
Det er like bra å bygge en hytte inne som ute! Legg et teppe eller et laken over kjøkkenbordet eller over noen stoler og innred med myke tepper og puter for å gjøre det ekstra koselig. Hvorfor ikke benytte anledningen til å nyte en god kake der inne også, som er vårt neste tips!

 

7. Bak en god kake
Ta frem noen oppskrifter, la barna velge hvilken de vil bake og deretter baker dere den sammen.

 

8. Lek frisør
Finn frem alle hårsmykkene som ellers ligger i skuffer og skap, og la mamma eller pappa være kunde i barnas frisørsalong for å få en stilig styling. Tips, gjem saksen så du ikke får en helt ny frisyre! 

 

9. Bade
Bad og la barna plaske og leke ordentlig for til slutt å kose litt i en varm og deilig badekåpe. Tips: Finn en god bok for å slappe av med!

 

10. Lage sin egen leire

Overrask barna med hjemmelaget leire som de kan lage morsomme figurer med! De ingrediensene som trengs finnes som oftest allerede i skapene på kjøkkenet.

Når dere har prøvd alle aktivitetene kan det være fint å kose seg i sofaen. Match hele familien i de klassiske stripene våre  eller hvorfor ikke i en fargeglad pyjamas?