Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

5 gøyale aktiviteter for barna å gjøre i skogen

Høsten er en perfekt tid for å komme seg ut i naturen og oppdage omgivelsene. Frilufteksperten Jonas Westbom gir sine fem beste tips på vellykkede aktiviteter man kan gjøre sammen med barna ute i skogen!

1. Grille pinnebrød

Lag en enkel deig eller kjøp ferdig pizzadeig i butikken. Snurr deigen på en pinne og grill den på bålet. Det er gøy, krever tålmodighet og er garantert godt etter lek og løp i skogen. Det finnes mange ildsteder ute i naturen, men les dere alltid opp på hvilke regler som gjelder der du er.

2. Skattejakt etter sopp

Høst er sopptid. Gjør det til en skattejakt og sørg for å lære barna om ulike sorter sopp! Å lære seg tre ulike kan være et bra mål, mitt tips er kantarell. De er enkle å kjenne igjen og supergode i mat! 

 

3. Naturbingo

Lag et rutenett på et papir (gjerne fire ganger fire ruter) og skriv inn sopp, fugl, blomst osv. Så er det tid for bingo i naturen! Kanskje kan dere avansere etter hvert, og skrive rødstrupe og steinsopp i stedet for fugl og sopp?

4. Demning

Garantert et oppdrag barna kommer til å ta på største alvor! Finn en bekk og forsøk å stoppe vannet med hjelp av pinner og steiner.

5. Reflekssti

Reflekssti er en kul aktivitet under den mørke årstiden. Sett opp reflekser (eksempelvis refleksteip) på ønsket avstand, ca 20 meter. Så kan barna følge sporet med en lommelykt. Ved siste refleksen venter en skatt med noe søtt og godt.

 

Foto: Jonas Westbom

OPPDAG NATUREN MED BARN

Hva skal man tenke på for at det skal bli en vellykket utflukt?

Les mer