Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Babyklær

Her finner du alt du trenger å vite om babyklær. Vi har samlet tipsene om hva du behøver, hvilken størrelse og hvordan du skal kle barnet ditt fra vinter til vår. Vi guider deg gjennom alt!

Størrelser babyklær 

Hvilken størrelse skal jeg kjøpe før babyen er født?

Det kan vi ikke gi noe nøyaktig svar på men vi anbefaler å ha noen plagg i størrelse 50 åpent kjøp i to uker noen i størrelse 44 og noen i størrelse 56. Ta vare på kvitteringen og spør om det er mulig å levere plaggene tilbake hvis en størrelse er for liten når babyen er født . Og hvis noe er for stort vil det passe etter hvert.

Her er alt du trenger å vite om alle foreldres favorittplagg!

 

Hvor store skal de første skoene være?

Når barnet begynner å gå, er det på tide å kjøpe de første skoene. Velg lette sko med slett såle, slik at skoene ikke setter seg så lett fast mot underlaget. Velg gjerne litt høyt skaft, slik at skoene sitter stødig og gir god balanse. Skoene bør dessuten ha god pusteevne, da små barn svetter mye.Hvor store skal utesokkene/tøflene være?

Vi anbefaler gjerne å kjøpe den minste størrelsen den første tiden. Sokkene/tøflene er imidlertid for små hvis tærne til babyen blir presset mot den fremre delen av sokken. Hvis de har lett for å gli av i vognen kan våre votteholdere holde dem på plass!
Her finner du alle våre utesokkene og tøflene.Hvor store skal sokkene være?

Sokkene skal sitte oppe, hælen skal sitte på plass og stoffet skal ikke stramme rundt foten. Sokker trenger knapt å vaskes den første tiden, så to par i størrelse 10-12 og to i størrelse 13-15 er en god start hvis du handler før babyen er født. Våre myke, ribbestrikkede sokker til de minste sitter godt på foten og er veldig populære!

Her finner du alle våre sokkene.

 

Om våre bodyer

Forlengbar body

For deg som ønsker å bruke bodyen litt lenger, har vi flere varianter med forlengbart skritt (dvs. to rader med trykknapper) og nedbrettbare vrangborder. Dermed passer plagget også når barnet vokser en størrelse.

Her finner du alle våre forlengbare bodyer.

 

Tillpassede benåpninger

Benåpningene på bodyene våre er sydd slik at de følger kroppens naturlige form og slutter tett rundt bena. Dermed gnager ikke plagget mot lårene og barnet kan bevege seg uhindret. I tillegg er bodyene bleietilpasset og har altså ekstra plass til bleien.

 

Babyklær til vinteren 


For å kontrollere at babyen er riktig kledd anbefaler vi å kjenne bak i nakken. Er den svett, er det for varmt. Er den derimot kald, er det på tide å kle babyen i flere lag. Hvis babyen gråter eller virker misfornøyd, kan det være tegn på at påkledningen trenger justering.

Husk å betrakte disse tipsene som generelle anbefalinger.

 

Vårt forslag til klær:

Lag 1: Et todelt sett eller en dress i et mykt materiale, gjerne bomull eller ull.

Lag 2: Ytterligere et varmt lag hvis det er kaldt, gjerne fleece (ikke vindfleece), ull eller et grov strikket plagg.

Lag 3: En vindfleecedress der ermer og ben kan brettes ned over fingrer og tær.

Lue: En hjelmlue som dekker ørene, gjerne en vindtett variant.

Teppe/vognpose: Lett å åpne og lukke, legge på og ta av. Hvorfor ikke ha flere tepper?

 

Les mer i vår guide “Slik kler du babyen din om vinteren.”

Hva bør pakkes med i fødebagen?

Hva som trengs i fødebagen er et vanlig spørsmål blant førstegangsforeldre. Her har vi samlet våre beste tips som gjør deg forberedt på det meste. Lykke til!


Til babyen/babyene:

2-3 omslagsbodyer

2 bukser

1-2 par sokker

1 par votter

1 lue (uansett årstid!)

1 teppe

Vaske-/våtservietter

Babybilstol til hjemreisen

En bleie til hjemreisen

 

Annet som kan være praktisk:

Kosedyr

Smokk

Her kan du lese mer om hva du kan pakke fødebagen.