Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Derfor er PrimaLoft-fôr så bra

TaggerPO.P Weather Pro

Les artikkelen

Et suverent fôr som er tynt og føyelig samtidig som det varmer bedre enn mange tykkere varianter. Her er alt du trenger å vite om PrimaLoft®!

Alle våre fôrede PO.P WeatherPRO-ytterplagg er vattert med PrimaLoft® Black insulation ECO, et tynt og lett fôr som vi har valgt av hensyn til barna. Det skal være lett for barna å bevege seg i ytterklærne samtidig som de holder seg minst like varme som i plagg med tykkere fôr. Dessuten er det et godt alternativ i dårlig vær.

De små, syntetiske fibrene gjør materialet vannbestandig slik at væten ikke trenger gjennom klærne når det regner. Vatteringen isolerer og varmer selv om den blir våt.

Ble utviklet til den amerikanske hæren

Opprinnelig ble PrimaLoft-fôret utviklet som følge av et krav fra den amerikanske hæren, som var på jakt etter et syntetisk alternativ til gåsedun. I dag er det et av de beste alternativene som finnes på markedet for alle som vil holde varmen uten å bruke dun. Mats Jengard i PrimaLoft® forklarer hvordan fôret fungerer:

Hvordan kan PrimaLoft kjennes tynnere ut, men varme bedre enn mange tykkere fôr?

– Vi benytter mikrodenierfibrer som danner mange små luftlommer i vatteringen, noe som gir mye varme i forhold til vekt og tykkelse. 

Hvordan fungerer det sammenlignet med dun?

– Ettersom polyester er tyngre enn dun, ser og kjennes ikke plaggene like luftige og "oppblåste"ut, men vi får mer lettstelte og praktiske klær som egner seg bedre for røff bruk. Ytterplagg til barn må dessuten være hurtigtørkende, noe som gjerne ikke er tilfellet med dun. 

Hva er PrimaLoft® Black insulation ECO laget av?

– Det består av 100 % polyester, der 80 % av materialet stammer fra resirkulerte PET-flasker.

I et ytterplagg fra Polarn O. Pyret går det med rundt syv resirkulerte 0,5-litersflasker.