Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Pollinering – en viktig bisyssel

Nå er tiden inne for å snakke om blomster og bier. Vi snakker altså om pollinering! Hvordan fungerer det egentlig og hvorfor er det viktig for naturen vår? Her får du svaret!

De fleste vet at bier produserer honning, men det ikke alle er klar over, er at alle bier gjør en livsviktig innsats for at vi skal overleve. Sammen med andre pollinatorer, for eksempel humler og sommerfugler, pollinerer de nemlig planter. Rundt en tredjedel av maten vi spiser, deriblant frukt og bær, er avhengig av pollinering.

 

Hva er pollinering?
Når en bie eller humle suger nektar fra en blomst, fester et slags frømel (pollen) fra støvbærerne seg på insektene. Bien flyr videre til en annen blomst og får med seg frømelet, som da havner i denne blomstens arr. Det kalles pollinering og gjør at nye blomster blir til.

Biene er truet
Så mye som en tredjedel av Norges ville biearter er truet, sies det. Det skyldes blant annet klimaendringer, mangel på boplasser samt at ulike typer sprøytemidler gjør at det blir mindre av blomsterartene som er livsviktige for bienes eksistens. Her kan imidlertid du hjelpe biene ved å gjøre plass for dem i hagen eller på balkongen!

Her kan du lese om hva du og dine barn kan gjøre for biene våre!


Kle dere riktig når dere er ute i solen – se vår sommer shop her!

Slik kan du hjelpe biene våre!

Dette kan du gjøre selv, sammen med barna. Psst… Bier er snille og stikker bare hvis de blir redde!


Les mer her

Birøkteren Lisa med barna Wilhelm, Charlie og Vera: 

”Vi har 100 000 bier på tomten!”

 

Les mer her.