Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Slik kan du hjelpe biene våre!

Visste du at en tredjedel av bieartene våre er truet? Uten dem blir det ingen frukter og bær. Dette kan du og barna dine sammen gjøre for å redde biene. Og du, bier er ikke farlige!

1. Åpne et biehotell 
Bygg eller kjøp en biekasse til solitærbier sammen med barna, og plasser den i hagen. Kassene er vedlikeholdsfrie og krever ikke samme ansvar som honningbiene gjør. Vil du lage et biehotell selv, kan du bore flere hull i for eksempel et tykt trestykke og henge det opp på en solfylt plass. Snakk om air-bie&bie! 
 
2. Lag en vannkilde til biene 
Vann er veldig viktig for bier. Sett ut en paiform eller lignende, og la barna fylle den med vann og vaskede lecakuler eller glasskuler. Kulene gir biene noe å lande på slik at de ikke risikerer å drukne når de drikker.

 

 

3. Plant bienes favoritter 
Dyrk planter som er ekstra attraktive for bier, sommerfugler og humler. Bland sommer- og høstblomster slik at pollinatorene har mat gjennom hele sesongen. La barna være med å så frø i krukker eller bed, og stelle plantene når de kommer opp. 

 
4. Ikke klipp gresset! 
De fleste ønsker å klippe plenen når gresset blir høyt, men for pollinatorenes skyld kan dere gjøre om litt av plenen til en blomstrende øy av engblomster. La barna være med å bestemme sted. Kanskje kan dere sammen laget et skilt som markerer at stedet er til for biene?

 

Kle dere riktig når dere er ute i solen – se vår sommer shop her!

10 blomster og planter som bier og andre pollinatorer er glad i 

1. Akeleie 
2. Gressløk 
3. Lavendel 
4. Kaprifol 
5. Kløver 
6. Løpstikke 
7. Påskeliljer 
8. Timian 
9. Vidje  
10. Vårløk

Birøkteren Lisa med barna Wilhelm, Charlie og Vera: 

”Vi har 100 000 bier på tomten!”

 

Les mer her.