Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Slik kler du babyen din om vinteren

Slik kler du babyen din om vinteren

Når de er nye i verden, har man lett for å tro at de trenger mye klær for ikke å fryse, men prøv å ikke kle babyen din for varmt. Kjenn bak i nakken på babyen for å avgjøre temperaturen. Er nakken svett, bør du ta av et plagg. Er den derimot kald, er det behov for et ekstra plagg. Hender og føtter er ofte litt kaldere enn resten av kroppen, men skal selvfølgelig ikke være for kalde.

Vi har følgende forslag til påkledning på en vanlig vinterdag:

1. Lag 1 – klærne nærmest kroppen, som holder kroppen tørr. En body og tights/strømpebukse i varm ull, som absorberer og transporterer fuktighet.
2. Lag 2 – klærne som holder kroppen varm. Bukse og genser eller en sparkebukse i fleece eller ull.
3. Lag 3 – klærne som beskytter mot vær og vind. En varm vinterdress i vindtett materiale, som beskytter barnet mot både vind og fuktighet.
4. Lue. En hjelmlue i ull er tilstrekkelig hvis babyen har en tykk dress som omslutter hodet eller ligger i en vognpose.
5. Votter. Hvis hendene er beskyttet av nedbrettbare ermer på dressen eller ligger i en vognpose, er det ikke nødvendig med votter. Men her må du kjenne etter – votter kan likevel være nødvendig hvis det er skikkelig kaldt.
6. Tøfler/sokker. Et par ullsokker, fleecetøfler eller tøfler i yttermateriale.

                        

                   Ull absorberer og transporterer fuktighet.

Når er det for kaldt ute?

Små babyer har vanskeligere for å regulere kroppstemperaturen enn vi voksne, så tenk på at du ikke bør ta babyen ut når det er veldig kaldt. Her finnes det ingen eksakte anvisninger, men du må selv avgjøre hva som er best for deg og babyen din. Ta også hensyn til luftfuktighet og vind – om vinteren føles det mye kaldere hvis det i tillegg er vind. Høy luftfuktighet kan også kjøle ned barnet.