Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Størrelsesguide badetøy

Spørsmål og svar om badetøy:

Hvilken størrelse skal barnet ha i badetøy?

Størrelsene på badetøy er de samme som for vanlig tøy. For å finne riktig størrelse til barnet må du måle barnets lengde. Husk at barn ofte vokser i rykk og napp, så mål på nytt hvis det har gått noen uker siden sist. Barnets lengde i centimeter viser hvilken størrelse barnet trenger. Ved siden av størrelsene er det angitt alder, noe som gir en pekepinn for dem som ikke har mulighet til å måle barnet. Lengde går imidlertid foran alder når du skal finne riktig størrelse, ettersom alle barn er forskjellige!  

 

Hvordan skal UV-plagg sitte?

Det spiller ingen rolle om UV-plaggene sitter stramt eller litt løst. Så lenge de dekker delene av kroppen som de er ment å dekke, vil UV-beskyttelsen fungere. Velg derfor den størrelsen som er mest behagelig. 

 

Hvor stramt skal badebleien/badebuksen sitte? 
Hvis barnet bruker badebukse med snor, kan du stramme den så mye som passer for barnet. Da trenger ikke selve buksen å sitte så stramt. Stram så mye at det ikke kommer noe ut hvis babyen skulle bæsje, men heller ikke strammere. Snoren kan etterlate mindre merker på kroppen, men ben og mage skal ikke bli røde.

 

Her finner du hele vår størrelsesguide!

Hvordan vasker man UV-plagg?

Det er enkelt å vedlikeholde UV-plaggene på riktig måte så de bevarer sin gode solbeskyttelse lenge. Det du bør tenke på, er å skylle plaggene grundig i kaldt vann etter at dere er ferdige med å bade. Og tørke dem i skyggen, ikke i solen eller i tørketrommel. Trenger plaggene en vask? Les mer i vår vaskeguide!

 

Er du klar for solen?

På tide å kjøpe UV-plagg till barnet ditt? Du finner alle her! 

 

Vil du vite mer om UV og få tips til hva du bør tenke på når det gjelder solen - les mer i våre guide!