Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Våre miljømerkinger

Global Organic Textile Standard (GOTS) 

Global Organic Textile Standard (GOTS) er en verdensledende standard og sertifiseringsordning for tekstiler i naturmaterialer. For at et produkt skal bli sertifisert og merket med GOTS-symbolet må det være produsert av økologisk dyrket bomull og deretter, gjennom hele produksjonskjeden, være håndtert av fabrikker som er sertifisert i henhold til GOTS av en uavhengig part.  

At bomullen er økologisk betyr at det ikke er brukt syntetiske sprøytemidler eller kunstgjødsel i dyrkingen. Det er bedre for miljøet og for alle som arbeider med bomullsdyrkingen. I tillegg til kravet om økologisk bomull stiller GOTS-standarden blant annet krav vedrørende bruk av kjemikalier, vannrensing og sporbarhet. Videre omfatter sertifiseringen strenge kontroller av lønns- og arbeidsvilkår for alle som er involvert i hele produksjonskjeden fra dyrking til ferdig plagg.  

Du finner GOTS-symbolet på plaggets vaskelapp.


GOTS Made With Organic Cotton

For at et produkt skal bli sertifisert og merket med GOTS Made with Organic Cotton, kreves det at minst 70% av fiberinnholdet er økologisk. Det er altså noe lavere enn GOTS organic, der andelen økologisk fiberinnhold må være minst 95%, ellers gjelder samme regler for hele produksjonskjeden.
 

Økologisk bomull 

Bomull som er dyrket uten bruk av syntetiske sprøytemidler eller kunstgjødsel. Denne prosessen er bedre både for miljøet og for menneskene som arbeider på plantasjene. 
 

Resirkulert polyester og polyamid 

Polyester og polyamid stammer fra ikke-fornybare kilder. Bruk av resirkulert polyester og polyamid gir lavere forbruk av nye fibrer fra disse kildene og bidrar dermed til å bevare jordens ressurser. 
 

Responsible Wool Standard (RWS)

Responsible Wool Standard (RWS) er den ledende standard for å sikre sauenes velferd samt naturen de beiter i. Sertifiseringen gjør det også mulig å spore ullen gjennom hele produksjonskjeden, fra gård til butikk. 


 

Reclaimed fabric

Plagg laget av restmaterialer som er blitt til overs fra tidligere sesonger. Ved å lage plagg av eksisterende materialer bidrar vi til å redusere avfall og sparer samtidig jordens pressede ressurser. Det er ganske enkelt en ressurseffektiv og mer bærekraftig måte å lage klær på, uten å måtte avvike fra våre høye kvalitetskrav. 

 

LENZING™ ECOVERO™ Viskose

LENZING™ ECOVERO™ viskosefibrer er laget av tremasse fra bærekraftig skogbruk, der produksjonen har mindre innvirkning på miljøet. Fibrene er sertifisert med EU Ecolabel, EUs offisielle miljømerking, som tildeles produkter med en betydelig lavere miljøpåvirkning under livssyklusen.  

 

Produksjonen av LENZING™ ECOVERO™ viskosefibrer genererer opptil 50 % mindre utslipp og lavere vannforbruk enn ved fremstilling av vanlig viskose. 

 

LENZING™ og ECOVERO™ er varemerker for Lenzing AG.
 

TENCEL™ Lyocell

TENCEL™ lyocellfibre er laget av tremasse fra bærekraftig skog, og den ferdige fiberen er hundre prosent biologisk nedbrytbar. Produksjonen av TENCEL™ lyocell skjer i en lukket prosess der 99 % av vannet og stoffene som kreves i produksjonen, gjenbrukes, noe som igjen gir en mer ressurseffektiv produksjon med lav miljøpåvirkning. TENCEL™ er et varemerke for Lenzing AG.