Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Byttet ut A4-livet med nordnorsk natur: - Her har vi frihet til å leve som vi vil

Samboerne Stine og Jarlen sa opp både jobber og leilighet i Drammen for å flytte med de tre hundene sine til Lofoten. Fire år, og en baby, senere angrer de ikke et sekund på valget sitt.

Mange har latt seg begeistre av ville, vakre Lofoten de siste årene, men få har falt så fullstendig pladask for øyriket som Stine Mette Fjerdingstad og Halvdan Jarl Laugerud gjorde sommeren 2018:

- Vi ble helt forelsket i stedet og naturen da vi ferierte her. Kort fortalt bestemte vi oss for å si opp jobbene våre i Drammen, flytte til Lofoten og jobbe for oss selv. Tanken var å leve mer nedskalert, og prioritere tid og opplevelser foran penger, forklarer de.

 

Tips for tur med baby! Ull er ekstra bra for nyfødte og små barn som ennå ikke har rukket å utvikle den samme varmereguleringen som større barn og voksne har. Her finner du ullundertøy som holder babyen din både tørr og varm på tur.

 

Klokka tikker litt saktere

Korte og lengre turer, bålbrenning og telting, fisketurer og fjellturer: Etter fire år i Lofoten kan paret trygt slå fast at hverdagen ble som de håpet – og at de har kommet for å bli.

- Vi slipper unna mye av det vi opplevde som mas og stress i vårt «tidligere liv», og har frihet til å leve som vi vil. Det er en egen ro og mentalitet her. Akkurat som om klokka tikker litt saktere, smiler Stine og Jarlen.

 

Sammen driver de et eget firma som jobber med foto og innholdsproduksjon. I tillegg guider Jarlen turister i fjellet på sommerhalvåret.

- Våren 2023 åpner vi også et overnattingstilbud sammen med noen venner. Det neste året skal vi nemlig bruke på å restaurere et nedlagt fiskemottak og gjøre det om til leiligheter. Der kan vi ta imot folk som ønsker å oppleve Lofoten sammen med oss!

 

Sjekk ut Stine og Jarlen på Instagram

 

Nytt medlem i turfølget

Det er med andre ord, saktegående klokke til tross, ikke noe latmannsliv Stine og Jarlen lever. Men de sørger alltid for å ha nok åpne dager i kalenderen. Dager uten verken forventninger eller planer.

- Da tilbringer vi gjerne timevis ute uten stress. Kanskje går vi til et fint sted vi vet det ikke er så mange andre, fyrer opp bål, spiser, slapper av eller trener litt med hundene. Drikker kakao og nyter naturen, forteller de.

 

«Vi» var i flere år Stine og Jarlen, samt hundene Dixie, Java og Jersey. I september 2021 endret det seg: Da kom lille Gustav Jarl til verden – og ble det sjette medlemmet i turfølget.

- Livet som nybakte foreldre er fantastisk, samtidig som det naturligvis har endret hverdagen vår. Været her i nord kan være voldsomt, og mye vind og utfordrende terreng kan gjør det vanskelig å ta med en liten baby på tur. Heldigvis er vi glade i en utfordring – og sommeren er på vei!

 

Tips for tur med baby! Denne skalldressen fra Polarn o Pyret er genial fordi den har to glidelåser og lar deg ha babyen liggende i dressen mens du skifter, sier Stine og Jarlen. Se hele utvalget av skalltøy her.

 

Barn ingen hindring

Paret gleder seg til å skape mange fine og lærerike turminner med Gustav Jarl i årene som kommer.

- Det er magisk å se et barn oppleve naturen, hvordan ting vi tar for gitt fanger deres oppmerksomhet, og hvor mye glede og fascinasjon som finnes i et lite menneske.

 

De tror nøkkelen til gode turer med barn er å ikke gjøre ting for komplisert:

- Start i det små. En tur trenger ikke være langt hjemmefra for å være koselig og spennende for hele familien. Er dere i nærområdet er det heller ikke farlig om man ikke får til alt, glemmer noe, eller om ting ikke ble riktig så idyllisk som håpet. Da er det bare å dra hjem, og forsøke på nytt i morgen. Etter hvert kan dere utvide horisonten og dra på lengre turer. Både barn og foreldre er skapt for å være ute! avslutter Stine og Jarlen.

 

Tips for tur med baby! Hold på varmen, slipp ut fukt og hold regn, snø og vind unna. Hvis du kler på barnet etter prinsippet om lag på lag, er dere alltid godt forberedt.

 

Se resten av tipsene her!