Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Ebba Kleberg von Sydow: SLIK SØRGER DU FOR BARNAS SOMMERGARDEROBE

Trebarnsmoren Ebba Kleberg von Sydow har full kontroll på hva som trengs i sommergarderoben! Her deler hun sine beste tips og avslører om hun lykkes med å få hele familien til å bruke matchende badetøy på stranden eller ikke.

Det er ingen hemmelighet at Ebba Kleberg von Sydow er opptatt av mote. Klær har vært en stor del av livet hennes helt fra hun var barn – en interesse som tydeligvis har smittet over på hennes egne barn.
– Jeg likte rare hatter, fargerike sko, blomster, striper og ruter – å kle meg ut og leke med klær! Utkledningskisten var mitt favorittleketøy, og søsknene mine og jeg hadde stadig "show" hjemme på kjøkkenet, av varierende kvalitet. Nå har jeg en velfylt utkledningskiste til mine egne barn, og det morsomme er at de elsker den!

Klær som holder og kan gå i arv
Når det gjelder klær til barna, er Ebba nøye med hva hun velger å fylle garderobene deres med.
– Det skal være behagelig, lekevennlig og praktisk! Barna mine vil ha myke og gode klær som ikke hindrer dem i leken og hverdagen. Som moteinteressert mamma setter jeg dessuten stor pris på at klærne er så holdbare at de kan arves av tre barn og samtidig se fine ut – nettopp den vinnerkombinasjonen finner jeg hos Polarn O. Pyret. I tillegg er glade og fornøyde barn som føler seg vel i klærne sine alltid søte barn!

 

Hvem bestemmer barnas antrekk for dagen – de selv eller du?
Haha, jeg legger ofte frem klær til dem. Det er jo så gøy!
Likevel hender det at barna velger plagg selv, noe Ebba oppmuntrer dem til.
– Det gjelder å ha en strategi for barnas garderobe, på samme måte som for sin egen. Å tenke kvalitet og at alt skal fungere bra sammen slik at det blir enkelt for dem å velge selv. Hvis seksåringen likevel kommer til frokost om morgenen og er lykkelig og stolt over å ha kledd på seg selv – med genseren bak frem, to forskjellige sokker og en bukse som er for liten, er det selvfølgelig helt greit. Ok, jeg prøver kanskje å snu genseren riktig vei ...

Klassiske sommerklær
I år blir det klassiske basisplagg i blått, hvitt, mye striper og litt prikker i sommergarderoben til Ebbas barn.
– Behagelig badetøy, hatter og god solbeskyttelse, ettersom det blir lange ettermiddager på stranden i Skåne. Det er jo søtt når alle tre er likt kledd, så jeg bruker gjerne langermede, tynne stripete gensere til dem alle. Fint, behagelig og praktisk!

Vi har tatt bilde av deg og barna i vårt matchende badetøy – bruker dere klær som matcher også når ingen ser på? 
– Det gjør vi absolutt! Jeg strever imidlertid fortsatt med å få min mann Johan til å bruke den stripete badebuksen som jeg synes er kjempelekker. Men han er den eneste i familien som ikke føyer seg 100 % etter mine ønsker – og kanskje er det også slik at jeg elsker ham for nettopp det, haha.


Hva er dine favoritter i vår- og sommerkolleksjonen vår?

– Seleshortsen i jeansstoff, eller "hestebuksen" som vår hestegale lille Ernst kaller den. Den er slitesterk, søt og passer til alt. Like fin med en hvit T-skjorte som en liten skjorte under.  Jeansjakkene er en annen favoritt, det samme er den stripete sarongen som er tynn, behagelig og perfekt å ha med på stranden. Og så er jeg veldig glad i UV-klærne til barn, fordi de ikke bare er fine å se på, men også har en gjennomtenkt design. 

Hvor finner man deg i sommer?
– Vi flytter ned til Skåne og tilbringer hele sommeren der. Det hender at jeg får en akutt Vestkyst-lengsel etter salte bad og ”min” familie på Marstrand, og da pakker jeg inn barna og kjører opp og hilser på. 

Til slutt: Hva er ditt beste sommerminne?
– De eviglange sommerferiene på Marstrand da søsknene mine og jeg bodde hjemme hos farmor og farfar. Og alle de små øyeblikkene jeg husker fra det. Blant annet å sitte inntullet i et stripet håndkle på en solvarm klippe på en øy like utenfor Marstrand, etter et salt bad, og spise mammas gode ostesmørbrød. Mer skal det jo ikke til. Jeg tenker ofte på det når det gjelder mine egne barn, at bare en stund i solen eller på fanget mitt med et ostesmørbrød holder i massevis.

OM EBBA
Navn: Ebba Kleberg von Sydow.
Alder: 38 år.
Bor: I Stockholm.
Familie: Mannen Johan Kleberg og barna Marianne, Klas og Ernst.
Gjør: Er journalist, programleder og forfatter, og driver podkasten ”Säker stil” sammen med Emilia de Poret.

EBBAS 3 BESTE TIPS
1. Langermede, tynne gensere og solhatter som beskytter mot solen. All respekt for solkrem, men klærne er likevel en meget viktig ekstra beskyttelse.  

2. Sats på klassiske farger, som striper, blått, jeans og hvitt. Den beste sommerstilen! Perfekt også fordi plaggene kan gå i arv til søsken og venners barn.

3. Sørg for at alt matcher i størst mulig grad. Det gjør sommergarderoben mye enklere og er dessuten tidsbesparende – og det gjelder både for barna og deg selv!

Handle Ebbas favoritter fra vår sommerkolleksjon her!