Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.

Hun er mamma til alle dinosaurer..

… i den nye kolleksjonen vår! Her forteller den svenske barnebokforfatteren Sarah Sheppard alt om samarbeidet og hvordan hun ble dinosaurekspert, samt tips til hvordan man vekker leselysten hos barna sine!

Hei Sarah! Du skriver og illustrerer svenske faktabøker til barn, blant annet populære «Dino Delux», hva er det morsomste med jobben din?

-Faktisk alt! Det er fantastisk gøy å hele tiden få lov til å fordype seg i et emne - og så tegne og skrive om det, for å så dele alt det spennende jeg har lært med andre.

 

Hvorfor Har du valgt å rette deg mot barn?

-Jeg skriver helt enkelt slik jeg selv synes er spennende og interessant, og de fleste av interessene mine deler jeg kanskje først og fremst med barn! Forleggeren min sa en gang at jeg har samme interesser som en gjennomsnittlig femåring.

 

Flere av bøkene dine handler om dinosaurer, men du har ikke alltid vært dinosaur-nerd. Hva jobbet du med før du begynte å skrive bøker?

-Grafisk formgiver og før det var jeg Art Director på et reklamebyrå.

 

Hva fikk deg til å begynne å lese paleontologi?

-Det var egentlig en tilfeldighet! Vennen min syntes vi burde ta et kveldskurs på Stockholms universitet. Vi søkte forskjellige kurs, det var litteratur, idéhistorie, kunst.. Ingen av disse kom vi inn på! Isteden kom vi inn på «Dinosaurer ,10 studiepoeng» på Institutt for Geologisk Vitenskap.
 

«Forleggeren min sa en gang at jeg har samme interesser som en gjennomsnittlig femåring» forteller Sarah Sheppard.

 

For meg åpnet det seg en helt ny - og fantastisk – verden. Jeg ble besatt og leste som en gærning. Jeg har alltid vært interessert i naturvitenskap, og dette var jo naturvitenskap med ekstra av alt! For meg er dinosaurene det beste evolusjonen har å by på. Alt er spennende! Hvordan de så ut med sine enorme størrelser, horn, skjellplater, tagger, fjær, kvasse klør og tenner, epoken de levde under, hvordan de forsvant …

 

Hva er det mest overaskende du har lært om dinosaurer?

-På universitetet ble jeg mest forbauset over at fugler faktisk er dinosaurer. Det var fortsatt ganske ny info da. Men ellers er det beste med dinosaurer at man aldri slutter å bli overasket. Man finner nye fossiler hele tiden, i gjennomsnitt en ny art i uken!

 

Hvordan kan man vekke leselysten hos barna sine?

-Les sammen hver kveld – den beste tiden på dagen!

La bøker ligge fremme i forskjellige hauger så de er lette å komme til og lokker med lesning. Fyll ofte på med nye bøker! Gå på biblioteket og lån mange forskjellige typer bøker - bildebøker, faktabøker, serier og kapittelbøker. Oppmuntre barnas egne interesser. Liker de mygg og lastebiler – prøv å finne bøker om mygg og lastebiler. Og vær et godt forbilde: Sitt selv i sofaen og les.

 

Nå finner man en hel gjeng av dinosaurene dine hos oss på Polarn O. Pyret. Fortell om kolleksjonen!

-For meg står PO.P for kvalitet og barndom. Jeg kan ikke tenke meg en bedre sammenheng for mine kjære dinos – virkelig et drømmesamarbeid!

 

Kolleksjonen ble utviklet av det superflinke designteamet på Polarn O.Pyret som tok utgangspunkt i bildene fra dinosaurbøkene mine. Så idémyldret vi frem og tilbake om hvilke dinos som skulle være med, om farger og detaljer. Prosessen var veldig morsom, og jeg var aldri nervøs for hvordan resultatet ville bli! Jeg følte med en gang at Tyrannosaurus, Triceratops og de andre var i veldig gode hender. 
 

De kule gjestene våre fra dinosaurbøkene finner du på fargesprakende klær både for de yngste og de litt eldre barna. 

 

Hvilket plagg er din favoritt i kolleksjonen?

-Jeg synes virkelig at alt ble utrolig fint! Mønsteret ble superherlig, med massevis av forskjellige dinosaurer og jungelplanter. Jeg er også veldig forelsket i den gule collegegenseren med den svarte og hvite Therezinosaurusen, hvor man kan løfte på en luke og se skjelettet! Og så klart den mørkeblå trøyen med tyrannosaurus. Den finnes til og med i voksenstørrelse, så den kommer jeg til å bruke mye fremover. Og luen! Den er egentlig bare i barnestørrelser, men den passer meg også, jeg har prøvd den!  

 

Du har en spesiell kobling til Polarn O. Pyret fra før av, fortell!

-Jeg vokste opp på 70-tallet og hadde selv mye PO.P klær (takk mamma!), blant annet en mørkeblå kordfløyelsjakke (med Mikke Mus-merke på ermet) som jeg husker veldig godt. Men aller best husker jeg mine høyt elskede rødstripete longs! Jeg bodde i disse, de var absolutt favorittplagget mitt, jeg hadde de på meg hele tiden, alltid. Jeg husker faktisk ikke at jeg noensinne gikk ut med vanlige bukser på (men jeg håper jeg gjorde det!).

 

Da jeg selv fikk barn, fikk de også klær fra PO.P. Selvsagt har også hatt stripete longs alle tre!

 

Til slutt: Hva vil den neste boken din handle om?

-Verdens farlige og fantastiske dyr!
 

OM SARAH

Navn: Sarah Sheppard.

Alder: 50 år.

Bor: På Södermalm i Stockholm.

Familie: Sønnene Lee, 19, Ossian, 18, og Simon, 13, samt hunden Hjertet

Jobb: Er forfatter, illustratør og grafisk formgiver.

Favoritt dinosaur: Giganotosaurus, som hadde tenner skarpe som kniver! 

Fargelegg dinosaurene!

Skriv ut de fine mønstrene våre fra Sarah Sheppard kolleksjonen, og la barna fargelegge de! En perfekt aktivitet for kosedager inne. Klikk her for å komme til artikkelen.

Handle kolleksjonen: