Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Inspirasjon

Sommerleker for store og små

TaggerSommerleker, til hele familien

Les artikkelen

Ingen sommer uten leker! Her har vi samlet fem enkle forslag til leker som er morsomme for både store og små! Enten dere feirer dagen hjemme i hagen, i barnehagen eller i skolegården bidrar disse lekene til å løfte stemningen på sankthansfeiringen.

1. Bakvendt gjemsel

Dere trenger: Ingenting!
Fremgangsmåte: Stikk motsatt av vanlig gjemsel er det bare én som skal gjemme seg mens alle de andre teller. Den som finner personen, gjemmer seg deretter på samme sted. Fortsett slik til det bare er én igjen som finner alle!


2. Sekkeløp

Dere trenger: Minst to sekker av et eller annet slag, en startlinje og en mållinje.
Fremgangsmåte: Start samtidig og hopp hele veien til mål!


3. Samle ting på tid

Dere trenger: Ark med instruksjoner (ett ark til hvert lag) og en dommer
Fremgangsmåte: Alle lagene får hvert sitt bo. Sørg for at minst én på hvert lag kan lese. Lagene får hvert sitt ark med instruksjoner om forskjellige ting de skal samle. Det kan for eksempel være "Noe rødt" eller "Et leketøy". I løpet av X antall minutter skal laget samle så mange av disse gjenstandene som mulig. Når tiden er ute, skal dommeren gjennomgå alle gjenstandene og avgjøre hvilket lag som har flest riktige.


4. Treffe blink

Dere trenger: Små gjenstander å kaste (for eksempel baller eller sko) og bøtter i forskjellige størrelser.
Fremgangsmåte: Sett bøttene på rekke og kast gjenstandene i dem fra en passende avstand. Jo mindre bøtten er, desto flere poeng per treff.


5. Plystre med kjeks i munnen

Dere trenger: En pakke tørr kjeks.
Fremgangsmåte: Spis 3–4 kjeks og forsøk å plystre. Den som først klarer å plystre, vinner. OBS, tenk på eventuelle allergier når dere har konkurranser som innebærer mat.