Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Om Polarn O. Pyret

Vår historie

Vi lager klær som tåler å elskes, vaskes og slites, og som kan gå i arv til neste barn. Og neste der igjen. Vi vil ha tre barn i hvert plagg, minst!

Da vi startet vår reise var grunntanken å tilby pene og praktiske klær av høy kvalitet, et fundament vi fortsatt har i dag. De klassiske stripene, som har blitt vår signatur, har vært med oss lenge. Men ikke helt fra begynnelsen. Det var en tid før dem. En tid da Polarn O. Pyret bare het Pyret, og ikke bare solgte barneklær i butikken, men også kondomer.

1909 – Alt begynte med en tobakksbutikk

I 1909 sto 30 år gamle Nils Adamsson i en noe uvanlig tobakksbutikk i Falköping. Han solgte nemlig ikke bare sigaretter og sigarer – han solgte også kondomer. Dette var svært kontroversielt på denne tiden, og nesten umulig å få kjøpt andre steder enn hos barberere. Det var altså et tydelig klassespørsmål hvem som hadde mulighet til å kjøpe dette og ikke. Nils var dreven, og til tross for at det året etter kom en ny prevensjonslov som forbød spredning av informasjon om prevensjonsmidler, fortsatte han salget.

 

Nils møtte Karin, og Pyret ble til

Da Nils noen år senere giftet seg med Karin, hadde han ikke bare funnet sitt livs kjærlighet, men en partner som brant like sterkt for foreldrenes frie valg. Sammen startet de en butikkjede i Stockholm, som i tillegg til å selge medisinske artikler, håndsydde babyklær og bleier og i tillegg hadde en særskilt tillatelse til å selge kondomer – ifølge Nils og Karin hang alt dette nemlig sammen. De var begge sterkt berørt av å se hvor mange barn som hadde det dårlig og som ikke hadde mulighet til å bli boende hjemme hos foreldrene sine. Derfor så de det som sitt kall å gi foreldrene et fritt valg. Og her spilte kondomer en viktig rolle. Til tross for at de gjennom årene ble dømt i henhold til prevensjonsloven for sitt engasjement, ga de seg ikke.

 

1939 - Butikken deles opp

Butikkene var av praktiske grunner inndelt i to avdelinger, som var adskilt med en blå og en oransje dør. Bak den blå døren sto Nils og hjalp kunder, først og fremst menn, med å kjøpe medisinske artikler og kondomer. Bak den oransje døren som førte inn til delen som ble kalt Pyret, stod Karin og hjalp kunder, først og fremst mødre, som trengt babyklær og bleier. Oppdelingen med en blå og en oransje dør var for at menn og kvinner ikke skulle føle seg ukomfortable med å kjøpe babyklær der det ble solgt kondomer. Og omvendt.


Den blå døren lukkes og Pyret får en Polare

I 1974 begynte stadig flere å selge kondomer, noe som gjorde at paret bestemte seg for å lukke den blå døren og i stedet kun fokusere på barnesortimentet bak den oransje døren. I den forbindelse ble navnet “Polarn” lagt til som et supplement til “Pyret” for å gjenspeile selskapets voksende sortiment, der det nå også ble tilbudt større størrelser til eldre barn. Polarn (Kompis) skulle dermed nå ut til de eldre barna og anses som en venn til de yngre Pyret (Lille nurket). Navnet Polarn O. Pyret har blitt værende til den dag i dag og forkortes som regel til PO.P.

PO.P Originals introduseres

Med fullt fokus på barneklær utviklet bedriften seg raskt, og som en del av et in-house-samarbeid med Gunila Axén og Katarina af Klintberg, ble det på 1970-tallet skapt noe helt spesielt: PO.P Originals – våre basisplagg med klassiske striper. De fantes i rødt, blått og brunt. Et bevisst fargevalg ut fra grunnideen om at barn skal få være barn.

Läs mer om stripene

Kvalitet – vårt løfte da som nå

Fra å kun ha solgt babyklær og kondomer, til i dag å tilby et stort utvalg av barneklær innen alle kategorier, har vi satt varemerket vårt både på det skandinaviske og det internasjonale kartet. Våre viktigste løfter til kunden er de samme som fra starten av: kvalitet, funksjonalitet og holdbarhet. Barneklær skal tåle å elskes, slites og vaskes, og de skal vare lenge.

PLAGG SOM TÅLER Å GÅ I ARV

TRE BARN I HVERT PLAGG, MINST

VIS FILMProdukter fra videoen (5)

PO.P Second Hand – tre barn i hvert plagg, minst

For mer enn 10 år siden startet vi vår Second Hand-tjeneste på nett, slik at elskede PO.P-plagg kunne selges videre og glede enda flere barn. Tjenesten ble raskt populær, og siden den gang har vi også åpnet opp for bruktklær i alle butikkene våre, der kan du nå levere inn brukte plagg og kjøpe nygamle favoritter. Vårt mål er tre barn i hvert plagg, minst!

 
Used & loved

PO.P Second Hand

DESIGN SOM VARER, SIDEN 1976

Om Polarn o. pyret

PO.P Seasonal stripe

Stripene blir aldri av

Lever inn brukte PO.P-plagg i butikk – få en verdisjekk!

Populære klassikere som lever videre

Visste du at vi lanserte vindfleecen allerede på 1980-tallet, og at det var en supersuksess? Den ble raskt populær hos både barn og voksne, og er fortsatt en av våre absolutte bestselgere. Det var da klesproduksjonen ble flyttet fra Sverige til Kina, der vi begynte å produsere skalljakker med avtakbart fôr til voksne, at ideen ble født. Vi ville produsere funksjonsplagg også for barn og utviklet skalljakker med avtakbar innerjakke i fleece. Og senere ble vindfleecen utviklet – to plagg i ett!

Stripene holder stand

Våre klassiske PO.P Originals har som sagt vært med oss lenge, og utgjør ikke bare en viktig del av varemerket vårt, men de har også blitt en viktig del av vår identitet. Hver sesong kommer det nye farger, samtidig som vi alltid tilbyr de klassiske stripene. Mange kjenner oss igjen på stripene våre, med et design som ble en moderne klassiker allerede da de gjorde sin entré på 1970-tallet. Stripene forblir vår signatur, som vi er svært stolte av.