Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Votteguide

Taggervotter, Størrelseguide, Vanlige spørsmål

Les artikkelen

Alle votter har sin funksjon. Her finner du alt du behøver å vite for å velge votter til nettopp ditt barn!

Hvilken størrelse passer?

Vi merker alle votter og vanter både med størrelse og alder. Alderen som oppgis er en veiledning om at denne størrelsen bruker å passe til denne alderen, men barn vokser i forskjellig takt og det er alltid best å teste før man kjøper.

Husk at vanter ikke bør være altfor trange hvis de skal gi ekstra varme. Hvis fingertuppene trykker mot vanten, blir de kalde. Hvis vantene er for store, blir de derimot vanskelige å leke med.

 

Alder

Størrelse

0 - 6 mnd0
6 - 12 mnd1
1 - 2 år2
2 - 4 år3
4 - 6 år4
6 - 9 år5
9 - 12 år6

Votter

Våre enkle votter som passer fint i mildere vær. Votter er ofte praktisk til de yngste barna siden fingrene deres er så små. Vanter passer bedre til litt eldre barn siden de ønsker å bevege seg friere og siden det er enklere å tre vantene på fingrene deres.

Magiske votter

Strikkede vanter og votter som passer fint i mildere vær. Vottene tilpasser seg til barnets hånd, derfor sitter de så godt på. Vi har også magiske votter med ekstra grep i håndflatene.

Ullvotter

Varme votter som passer godt når det er litt kaldere. De varmer også når de er blitt våte.

Skallvotter och -hansker

Vann- og vindtette votter/hansker i slitesterkt materiale med gripevennlig overflate i håndflatene og på fingrene. Vannsøyleverdi er 10 000 mm.

Regnvotter

Vind- og vanntette votter med vannsøyleverdi 10 000 mm. Regnvottene er praktiske når det er veldig vått ute, og passer godt sammen med en magisk ullvott under for ekstra varme.

Vatterte votter och -hansker

Vi har flere modeller som er vatterte for årets kaldeste dager. De har ulike funksjoner slik at de passer til forskjellige barn og aktiviteter. Mange av disse passer også fint som ytterste lag med tynne ullvotter under, en kombinasjon som gir ekstra varme når det er nødvendig.

Fleecevotter och -hansker

Votter og hansker i fleece er både varme og praktiske og passer godt når det er litt kaldere. Vi har noen ulike varianter for forskjellige barn og aktiviteter.

Vanter eller votter?

Alle barn er forskjellige, men ofte er det enklere med votter til de yngre barna, siden fingrene deres er så små og vanskelige å kle på. De som er litt eldre har ofte lyst til å bruke hendene mer, og da passer vanter bedre.

Hvilken modell når?

Tenk på at valget av votter handler om tre forskjellige faser:

Mildt: votter, magiske votter.
Kaldere: skallvotter, fleecevotter, ullvotter.
Kaldest: vatterte votter/hansker, alt. tynne ullvotter som lag 1 med vatterte votter utenpå.

Til nyfødte og små barn som er vanskelige å kle på passer det med vatterte votter og en varmt teppe eller vognpose over.

 

Korte eller lange?

Vi har noen lange modeller som man trer over jakken og dressen. De er veldig populære blant barn i førskolealderen (og foreldrene deres) siden de sitter godt på og hjelper til med å holde barnet tørt. Korte votter passer til barn i alle aldre og festes under jakkeermet. De er også enklere for barn som kan kle på seg selv.