Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Lag på lag

TaggerTre lag, Tips

Les artikkelen

Hold på varmen, slipp ut fukt og hold regn, snø og vind unna. Hvis du kler på barnet etter prinsippet om lag på lag, er dere alltid godt forberedt. Barnet kommer til å holde seg varm på de kaldeste vinterdagene og avkjølt nok om våren, fordi barnet enkelt kan åpne eller ta av seg et lag. Og bruk alltid klær som puster ved aktiv lek, uansett vær.

Lag på lag-prinsippet består av tre steg

  1. Det innerste laget holder kroppen varm og tørr.
  2. Mellomlaget isolerer under ytterlaget.
  3. Det ytterste laget holder også på varmen og beskytter mot vær og vind.

Lag 1

Det innerste laget holder kroppen varm og tørr. Når barnet beveger seg, skapes varme og fuktighet. Da trenger du et tynt lag som holder kroppen varm, men som også har god pusteevne. Gode pusteegenskaper betyr at materialet slipper ut overflødig varme og fukt. Barnet holder seg varm og tørr også når barnet svetter. Plagget skal sitte tett mot kroppen uten å være for stramt.


Hvilket materiale skal jeg velge til lag 1?

Vi anbefaler ull og polyester. Ull er et naturmateriale som har egenskapene som lag1 krever. Og selv om ull skulle bli fuktig, holder det kroppen varm. Polyester er et rimeligere, men godt alternativ til ull. Bomull er behagelig å ha nærmest kroppen hvis det er mildvær og leken ikke er altfor intens. Er barnet derimot veldig svett, vil bomull oppta fuktighet. Barnet blir derfor våt og kald fordi bomull ikke transporterer bort fuktigheten.

Lag 2

Mellomlaget fungerer som en varmende isolasjon. Et bra mellomlag er luftig og har gode pustende egenskaper som beholder varmen samtidig som det frigjør fuktighet, slik at barnet holder seg varm og tørr selv om barnet svetter.

Tykkelsen på dette plagget kan variere avhengig av kulde og vind, og hvor aktivt barnet er. Du kan bruke flere plagg som mellomlag og ta dem av etter behov. Derfor er det bra hvis plagget har en glidelås eller annen åpning som barnet enkelt kan åpne og ta av.

Hvilket materiale skal jeg velge til lag 2?

Myk fleece, ull og ullfrotté er gode materialer som puster og varmer. Ullfrotté er et godt valg.

Lag 3

Det ytterste laget varmer og beskytter mot vind, regn og snø. Det holder ganske enkelt kroppen tørr og varm i all slags vær. Våre ytterklær merket PO.P WeatherPRO® oppfyller alle krav til funksjonsplagg. Du finner dem her!

Lag 3 har mange krav: det skal være slitesterkt, men samtidig bevegelig og lett å leke i. Det skal slippe ut fuktighet fra kroppen, men ikke slippe inn fukt fra utsiden. Vinden skal holdes ute. Plagget skal ha reflekser som gjør at barnet er godt synlig under alle værforhold og fra alle kanter, og ikke minst ha sikre løsninger som gjør plagget trygt å bruke. Skalltøy er en sikker vinner i all slags vær! Sjekk ut plaggene merket med PO.P WeatherPRO® og du er garantert et trygt valg.

Vindfleece

Vindfleecen har en unik løsning som gjør at den enkelt kneppes inn i skallplaggene våre.

Til vindfleece

Lag på lag

Lag 1

Lag 2

Lag 3