Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Lag på lag

Lag på lag

Hold på varmen, slipp ut fukt og hold regn, snø og vind unna. 
Hvis du kler på barnet etter prinsippet om lag på lag, er dere alltid godt forberedt. Barnet kommer til å holde seg varm på de kaldeste vinterdagene og avkjølt nok om våren, fordi barnet enkelt kan åpne eller ta av seg et lag. Og bruk alltid klær som puster ved aktiv lek, uansett vær.

Lag på lag-prinsippet består av tre lager:

1. Det innerste laget holder kroppen varm och tørr.

2. Mellomlaget isolerar varmen under ytterlaget.

3. Det ytterste laget holder også på varmen og beskytter mot vær och vind

Lag 1

Det innerste laget holder kroppen varm og tørr. Når barnet beveger seg, skapes varme og fuktighet. Da trenger du et tynt lag på kroppen som holder kroppen varm, men som også har god pusteevne. Gode pusteegenskaper betyr at materialet slipper ut overflødig varme og fukt. Barnet holder seg varm og tørr også når barnet svetter.


Hvilket materiale skal jeg velge til lag 1?

Vi anbefaler ull og polyester. Ull er et naturmateriale som har de egenskaper som lag 1 krever. Og selv om ull skulle bli fuktig, holder det kroppen varm. Polyester er et rimeligere alternativ til ull. 
Bomull er behagelig å ha nærmest kroppen hvis det er mildvær og leken ikke ar altfor intens. Er barnet derimot veldig svett, vil bomull oppta fuktighet og barnet blir våt og kald fordi bomull ikke transporterer bort fuktighet.

Her finner du alle våre ullklær og undertøy til barn. 

Lag 2

Mellomlaget fungerer som en varmende isolasjon. Et bra mellomlag er luftig og har gode pustende egenskaper som beholder varmen samtidig som det frigjør fuktighet, slik at barnet holder seg varm og tørr selv om barnet svetter. Tykkelsen på dette plagget kan variere avhengig av kulde og vind, og hvor aktivt barnet er. Du kan bruke flere plagg som mellomlag og ta dem av etter behov. Derfor er det bra hvis plagget har en glidelås eller annen åpning som barnet enkelt kan åpne og ta av. 

Hvilket materiale skal jeg velge til lag 2?

Myk fleece, ull og ullfrotté er bra materialer som puster og varmer, der ullfrotteen er varmest.

Her finner du vår ull og fleecegenser til barn og baby.  

 

 

Lag 3

Det ytterste laget varmer og beskytter mot vind, regn og snø. Det holder rett og slett kroppen tørr og varm under alle værforhold.

Lag 3 har mange krav på seg: det skal være slitesterkt, men samtidig lett å leke i. Det skal slippe ut fuktighet fra kroppen, men ikke slippe inn fuktig fra utsiden, og vinden skal holdes ute. Og det skal ha reflekser som gjør at barnet er godt synlig under alle værforhold og fra alle kanter. Bare for å nevne noen. I beskrivelsene av våre produkter for lag 3, finner du alle de funksjonene og egenskaper som plaggene har.

Her finner du våre skallklær, regntøy og vindfleece

Vindfleece 

Vindfleecen har en unik løsning som gjør at den enkelt kneppes inn i skallplaggene våre.

Kjøp vindfleecen her!