Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Sval, behagelig og miljøvennlig

TaggerLyocell, BÆREKRAFT

Les artikkelen

Er det mulig å få alt man ønsker i ett og samme materiale? Ja, det ser slik ut. Lyocell er materialet som ikke bare er mykt og skånsomt mot huden, men også mot planeten vår.

Så hva er egentlig lyocell? Jo, det er en mer miljøvennlig variant av viskose, fremstilt hovedsakelig av eukalyptus- og bøketre. Lyocell er ikke bare behagelig sval og myk mot kroppen, men har også en naturlig pusteevne som gjør den til det perfekte materialet for luftige sommerplagg.

 

Miljøvennlig produksjonsprosess

Produksjonen av lyocell er betydelig mer miljøvennlig enn mange andre alternativer, siden den ikke krever giftige kjemikalier og heller ikke avgir skadelige biprodukter. Kjemikaliene som benyttes, kan dessuten brukes om og om igjen. Prosessen er også betydelig kortere sammenlignet med andre kunstfibre. Det tar 2,5 timer fra treet hogges til materialet er klart til å kardes, noe som krever betydelig mindre vann og energi.

Lyocell
Lyocell

Mange gode egenskaper

Lyocell virker svalende og er dessuten temperaturregulerende. Med den naturlige pusteevnen følger også antibakterielle egenskaper, slik at den også egner seg for personer med sensitiv hud. Lyocell trekker heller ikke til seg fuktighet på samme måte som andre materialer, og trenger derfor ikke vaskes like ofte.

 

Lyocell i sortimentet vårt

Vi er glade for å kunne tilby plagg i lyocell, og håper å kunne utvide tilbudet. Akkurat nå finner du lyocell i sommersortimentet vårt.