Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Inspirasjon

Rock sokkene med oss!

TaggerSokker, Forskjellige, #rockarockasockorna

Les artikkelen

Sokker er som mennesker - forskjellige! 21. mars er den offisielle Downs syndrom-dagen, og en dag rocker vi sokkene for å hylle menneskers ulikheter. Å rocke sokkene gjør du enkelt ved å bruke to forskjellige typer sokker. Dessuten er det morsomt for både store og små!

Hvordan foregår det? 

Ved å bruke to forskjellige sokker viser du på en leken måte at du står opp for menneskers likeverd. Ta et bilde, postlegg det på Instagram og bruk hashtaggen #rockarockasockorna. Enkelt, ikke sant? Har du ikke Instagram? Ta på deg merkelige sokker likevel! Hvor mange dager i måneden kan du og familien din rocke sokkene? 


Hvorfor 21/3?

En person med Downs syndrom har 3 sett med kromosom 21, noe som gjør den 21/3 til en perfekt dag.

Sokker

Tips! Å bruke merkelige sokker er en morsom måte å snakke med barn om at alle mennesker er forskjellige, men like mye verdt.  

 

Startet i USA

I Sverige har vi rocket sokkene i flere år, men initiativet startet i USA, hvor det fikk navnet "Rock your socks ". Svenska Downföreningen tok initiativet til Sverige i 2014. Vi har fått en prat med Annika Lindqvist fra Svenska Downföreningen.

Hvor viktig er denne dagen? 

–  Denne dagen er kjempeviktig for oss, nesten som en nasjonaldag for Downs syndrom. Det er en gledens dag da vi feirer alles likeverd og alles rett til å være den man er.  

Hvordan ser dere på fremtiden for rocke - sokkene? 

– Rokkesokk har vokst enormt fra år til år og får større oppmerksomhet av allmennheten hvert år. Det er morsomt at så mange benytter anledningen og rocker sokkene. Vi tror og håper at det vil fortsette slik også fremover, og at det vil bli like selvsagt å rocke sokkene som å feire sankthans.

Noe man bør tenke på før 21/3? 

– Det er viktig å forstå hvorfor man rocker sokkene. 21. mars er en direkte kobling til Trisomy 21, det medisinske begrepet for Downs syndrom, og rockesokk er en glad manifestasjon som handler om å stå opp for alles likeverd, retter og muligheter.  

Forskjellige sokker

Behagelige sokker til å rocke

Våre sokker er perfekte til å rocke akkurat som du vil – lange, korte, med eller uten vrangbord, ensfargede eller mønstrede, og med eller uten sklisikring. Alle er laget for å sitte på, selv på livlige føtter. Hva liker barnet ditt best?

Støtt Svenska Downföreningen

Ved å støtte Svenska Downföreningen bidrar du til å øke kunnskapen om Downs syndrom. Les mer på svenskadownforeningen.se