Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Slik kler du babyen din på høsten

Taggerbaby, tips, høst

Les artikkelen

Man vet aldri hvordan været blir om høsten. Derfor kan det være vanskelig å planlegge hva slags klær man trenger til de aller minste, som dessuten ikke sier fra hvis de er for kalde eller varme. Vi pleier å tipse om at du kan kjenne bak i nakken på babyen for å avgjøre temperaturen. Er nakken svett, bør du ta av et plagg. Er den derimot kald, er det behov for et ekstra plagg. Hender og føtter er ofte litt kaldere enn resten av kroppen, men skal selvfølgelig ikke være for kalde. Her har vi satt sammen en generell anbefaling, og så får du avgjøre hva som passer best for nettopp din baby.

Dette foreslår vi på en vanlig høstdag:

Lag 1:

Et todelt sett eller en dress i mykt materiale, gjerne bomull når været er mildere og ull når det er kaldere.

Lag 2:

Ytterligere et varmt lag hvis det er kaldt, gjerne fleece (ikke vindfleece) eller ull.

Lag 3:

En vindfleecedress der ermer og ben kan brettes ned over fingrer og tær.

Lue:

En hjelmlue som dekker ørene, gjerne en vindtett variant.

Nyttige plagg

Med et ekstra teppe eller to kan du raskt og enkelt legge på litt mer varme hvis det trengs. En ekstra hjelmlue er trygt å ha med hvis luen skulle bli borte. Og hvis babyen din har vokst ekstra mye i det siste, så kan kanskje ikke ermer og ben brettes mer ned over fingrer og tær. Da vil du sette pris på at du har tatt med et par tøfler og små vanter!

Husk!

Luftfuktighet og vind kan gjøre at det føles kaldere enn termometeret viser. Og noen babyer er varmere enn andre. Derfor må du prøve deg frem til hvilke plagg som passer best for babyen din.