Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Inspirasjon

Stig L. Collection

TaggerStig Lindberg, Berså, Krakel Spektakel, Doppsko

Les artikkelen

Endelig mer!

Oppdag andre del i vårt designsamarbeid med Stig Lindberg, den populære svenske designeren bak Berså – det klassiske mønsteret som for første gang prydet klær i den siste høstkolleksjonen vår.

Nå er det tilbake, sammen med enda en mønsterskatt – eplefesten Pall. Vi får også bli med inn i en annen av Lennart Hellsings kjære barnebøker, nemlig den der Krakel Spektakel kjøper en kjærlighet på pinne. Der har Stig Lindberg skapt en uimotståelig eventyrverden full av godsaker som du ikke vil gå glipp av.

Fyll våren med farge og fantasi. En begrenset kolleksjon, og siste del i et unikt samarbeid som vi er veldig stolte av.   

Om Stig Lindberg

Stig Lindberg ble født i 1916 i Umeå og fylte tidlig sin verden med form og farge. Han hadde et øye for detaljer og likte å blande det enkle og praktiske med det lekne og frie. Etter en suksessrik og fargerik karriere døde han i Terracina i Italia i 1982.


Formgiveren

Allerede som 20-åring fikk Stig ansettelse på tradisjonsrike Gustavsbergs Porslinsfabrik. Der stormet han inn og lovte den daværende kunstneriske lederen Wilhelm Kåge at han skulle få fabrikken, som på den tiden gikk dårlig, til å blomstre. Og slik ble det. Med sin oppfinnsomhet og konstante nysgjerrighet tilførte Stig fabrikken akkurat det den trengte.

Det var i tiden på Gustavsberg at Stig designet det i dag klassiske mønsteret Berså, som til å begynne med prydet et praktisk porselensservise og i dag finnes på både tekstiler, ting og nå også klærne våre. Stig skulle senere selv bli kunstnerisk leder for fabrikken fra 1949 til 1957, og deretter i enda en periode fra 1971 til 1980.


Illustratøren

Stigs grenseløse fantasi har også gitt liv til mange karakterer og fortellinger, blant annet Lennart Hellsings bok om Daniel Duppsko – gutten som seiler til sjøs på et skap. Og historiene om Krakel Spektakel. Når vi titter i disse bøkene forbauses vi virkelig av Stigs evne til å kombinere form og farge på et detaljnivå utover det vanlige. Som Stigs sønn Lars sa: «Jeg vet at hver gang jeg slår opp på en side, er det nye ting å oppdage.» 

Jeg vet at hver gang jeg slår opp på en side, er det nye ting å oppdage.

Lars Lindberg


En fri sjel

Det å få jobbe fritt og selvstendig var viktig for Stig, og han prøvde gjerne ulike maleteknikker, farger og materialer når han skapte. Målet med kunsten var å vekke glede og nysgjerrighet, samtidig som han ville at enda flere skulle få ta del i det vakre. Han var en kreativ sjel som ikke var redd for å gå motsatt vei, og ofte stilte han seg spørsmålet: «Hvorfor ikke omvendt?» 

 
Handle utseendet (1)
Handle utseendet (1)
Handle utseendet (1)
Ta en titt på den første kolleksjonen