Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Slik kler du babyen din i overgangen mellom vinter og vår

Taggertips, kle babyen din, vinter til vår, varmt og kaldt

Les artikkelen

Et av de vanligste spørsmålene vi får handler om hvordan man skal kle babyen sin i overgangen mellom vinter og vår, når været raskt kan skifte mellom varmt og kaldt. Alle barn er forskjellige, og det er vanskelig å si nøyaktig hva som passer for babyen din. Her kommer imidlertid våre beste tips!

Lag på lag-prinsippet

Ettersom nyfødte ikke svetter slik som eldre barn og voksne gjør, er det ikke behov for klær som transporterer fuktighet. Det viktigste er i stedet at babyene er varme og gode. Kle babyen med flere lag, så er dere forberedt på all slags vær!

Vårt forslag til klær:

Lag 1:

Et todelt sett eller en dress i et mykt materiale. Vi anbefaler bomull i mildere vær og ull når det er kaldt. Et godt alternativ er vår ulldress, som er tynn, men varm.

Lag 2:

Ytterligere et varmende lag hvis det er kaldt. Vi anbefaler fleece (ikke vindfleece), ull eller et tykt strikket lag. En fleecefavoritt er også vår søte fleecejakke med børstet innside.

Lag nummer 3:

Det ytterste laget skal beskytte mot all slags vær. Her anbefaler vi vår vindfleedress med ermer og ben som kan brettes over fingrer og tær.

Lue:

En hjelmlue som dekker ørene, gjerne en vindtett variant.

Teppe/vognpose:

Lett å åpne og lukke, legge på og ta av. Hvorfor ikke ha flere tepper?

Hva skal skiftes ut først?

Vottene og luen er vinterklærne du først kan skifte ut med tynnere varianter. Skift ut en tykk lue med en i bomull. Hvis babyen har en dress med nedbrettbare ermer og ben, kan den erstatte votter og sokker. Når det fremdeles er så kaldt at det er behov for et ytterlag (lag 3), kan du regulere babyens temperatur ved hjelp av mellomlaget. Ta av, åpne eller bruk enda et lag. Når det er blitt varmere, kan du ta av det ytterste laget, men beholde det mellomste. Vask riktig, så holder klærne lengre!

Vaske bærekraftig

Hvordan vet du at babyen ikke fryser eller svetter?

Kjenn bak i nakken på babyen! Er den svett, er det for varmt. Er nakken i stedet kald, er det tid for flere lag. Hvis babyen gråter eller virker misfornøyd, kan det være tegn på at påkledningen trenger justering.

Husk å betrakte disse tipsene som generelle anbefalinger. Alt passer kanskje ikke for babyen din – du kjenner barnet ditt bestt!

Slik skal klærne sitte

I størrelsesguiden vår svarer vi på vanlige spørsmål om størrelser både når det gjelder de aller minste og de litt større barna.

Til størrelseguide