Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Ull, naturens eget supermateriale!

TaggerUll, naturmateriale, lag 1

Les artikkelen

Selv om det er mange minusgrader ute, blir barn lett svette når de leker og er aktive utendørs. Fuktighet som blir liggende mot barnets kropp, blir til kulde. Derfor er det viktig at fuktigheten transporteres vekk fra kroppen. Samtidig som man naturligvis ønsker at klærne skal holde barnet varmt i den kalde årstiden.

Det man da trenger, er materialer som kan holde barnet både varmt og tørt. Og derfor anbefaler vi ullundertøy. Ull er naturens eget supermateriale, siden det har evne til å puster og varme godt selv om det blir vått. Ull er dessuten ekstra bra for nyfødte og små barn, som ennå ikke har rukket å utvikle den samme varmereguleringen som større barn og voksne har.

Mange tror at ull klør og er ubehagelig, men vårt ullundertøy er laget i myk merinoull og klør ikke i det hele tatt. Ikke nok med det, ull er i tillegg naturlig selvrensende! Derfor behøver ikke ullplagg å vaskes like ofte som andre plagg. Ofte holder det med å lufte dem.

Ull som lag 1 og 2

Vi har ull både som lag 1 innerst mot kroppen og som lag 2, mellomlaget, i tykkere ullfrotté, som er enda varmere enn vanlig ull.


Ull eller polyester?

Ull er et naturmateriale som har de egenskapene som lag på lag-prinsippet krever. Og selv om ullen skulle bli fuktig, holder den kroppen varm. Polyester er en syntetisk produsert fiber og et billigere alternativ til ull. Polyester kan ikke varme når det blir vått, men det bærer fuktighet.

Ull for alle

Nå kan endelig også voksne kle seg i våre behagelige og smarte ullplagg! Hold kroppstemperaturen under kontroll i vårt tynne ullundertøy, som egner seg ypperlig som lag 1. Eller hold varmen i våre tykke sett i myk ullfrotté, som fungerer glimrende som lag 2 under yttertøyet, eller som myke hverdagsplagg å kose seg i hjemme.

Mer om Polarn O. Pyrets ull

Ullen er alltid framstilt uten bruk av mulesing

Vi vil at alle dyr skal behandles godt og anser ikke at noen dyr skal behøve å lide for at vi skal kunne produsere våre klær. Derfor tar vi helt avstand fra mulesing, og vi velger først og fremst å kjøpe ull fra land der dette ikke forekommer. Når vi kjøper merinoull fra Australia krever vi alltid et sertifikat som viser at det ikke er blitt brukt mulesing for å fremstille ullen. Ull fra angorakanin bruker vi ikke i det hele tatt.

 

Superwash

Våre merinoullplagg behandles med Superwash. Superwash er en varemerkebeskyttet prosess som gjør at ullen kan vaskes i vaskemaskin uten å tove seg. Denne behandling kan utføres på forskjellige måter. Vi bruker en behandling der ullfibrene passerer gjennom et syrebad der det ytterste laget på fibrene forsvinner (det som ellers ville gjort at ullen tovet seg i vaskemaskinen).