Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

UV-guide

TaggerTips, Solferie, UV-klær

Les artikkelen

Som foreldre er det lett å bekymre seg for solen når sommeren eller solferien nærmer seg. Her har vi forsøkt å gjøre det så enkelt som mulig for deg ved å samle den viktigste informasjonen og noen smarte tips.

Hva er UV?

UV er strålene som kan brenne huden og gjøre den rød. UV er en forkortelse for ultrafiolett stråling, og når vi snakker om UV, gjelder det både UVA- og UVB-stråling.

Ulik strålingsgrad avhengig av tid og sted

I Skandinavia har vi forskjellig tykkelse på ozonlaget (det som beskytter hele jorden mot UV-stråling), og derfor kan det variere hvor mye solen brenner fra dag til dag. Har du for eksempel to dager med sol fra skyfri himmel, kan du altså bli mer brent den ene dagen enn den andre. Solen er sterkest når den står som høyest på himmelen, slik som på sommeren og midt på dagen (kl. 11-15).

PS! Husk at solen ofte er sterkere jo nærmere Ekvator du er.

UV-klær

Hvordan beskytter man seg mot solen?

Den beste beskyttelser er klær, hatt og solbriller. Så kan man bruke solbeskyttelse der hvor klærne ikke dekker. Det er nyttig å vite at ulike typer klær har ulik grad av beskyttelse - her er det fire ting å være oppmerksom på:

Tett 

Jo tettere stoffet er, desto bedre beskytter det mot solen. Ofte er kraftigere stoffer tettere enn tynnere stoffer. UV-plaggene våre er fremstilt av et meget tett materiale med UPF 50, som gir  minst 97,5 prosent beskyttelse mot UV-stråling!

Størrelse

Løstsittende klær beskytter bedre enn tettsittende. UV-plagg skal imidlertid ikke slenge rundt kroppen.

Farge

Mørkere klær beskytter bedre enn lyse. Alle UV-plaggene våre har imidlertid UPF 50, uansett farge!

Tørt

Tørre klær beskytter bedre, så skift gjerne etter badet.

Sommerklær

Produktene som vi anbefaler:


PO.Ps UV-drakt/UV-sett

God beskyttelse! De skal sitte ganske stramt, men behagelig, når de er tørre. UV-plagg tøyer seg ofte litt når de blir våte.

PO.Ps UV-caps/solhatt

Hode, nakke og skuldrer er mest utsatt for sol. Da er UV-capsen/hatten god å ha!

PO.Ps solbriller

Barns øyne er ekstra følsomme for UV. Solbrillene våre stenger ute sterkt lys og har faktisk både 100 % UV-beskyttelse og polariserte glass. Polariserte glass fjerner forstyrrende reflekser, for eksempel fra vannflaten - noe som også gir økt sikkerhet!

Langermet

Luftige klær med lange ermer og ben er deilig utenfor stranden.

Baby

Slik kler du på barnet ditt om sommeren

Les vår guide hvor vi har samlet tips og råd om hvordan du best kler på babyen din om sommeren.

TIL GUIDEN

UV-klær

Hvordan vasker man UV-plagg?

Det er enkelt å vedlikeholde UV-plaggene på riktig måte så de bevarer sin gode solbeskyttelse lenge. Det du bør tenke på, er å skylle plaggene grundig i kaldt vann etter at dere er ferdige med å bade. Og tørke dem i skyggen, ikke i solen eller i tørketrommel. Trenger plaggene en vask? Tenk da på følgende:

  • Vreng plagget
  • Bruk vaskemiddel uten blekemiddel
  • Unngå bruk av tøymykner
  • Følg vaskeanvisningen på UV-plagget

Visste du at...

Det deilige materialet i UV-plaggene våre er fremstilt av resirkulert polyester og polyamid! Vil du se hele UV-sortimentet vårt? 

Til våre UV-plaggene