Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Guide til barnas sommergarderobe

Taggersommergarderobe, sommerklær, Vanlige spørsmål

Les artikkelen

Den norske sommeren byr ofte på varierende vær – den ene dagen kan det være sol og blå himmel, og neste dag høljer regnet ned. Derfor kan det være vanskelig å vite hvilke plagg barnas sommergarderobe bør inneholde. Butikksjef Marie Wall i Polarn O. Pyret hjelper oss med å besvare noen av de vanligste spørsmålene som foreldre har når det gjelder sommerklær til barn.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal kjøpe sommerklær til barn?

– Plagg som beskytter mot solen er alfa og omega – langermet og en caps som beskytter hodet. Det er også viktig med svale og tynne klær så barna kan leke og være i bevegelse uten å bli for varme. Våre populære langermede og tynne gensere er behagelige i solen, da de er både svale og dekkende.

– Dessuten er det smart å være forberedt på kaldere sommerdager, og da anbefaler vi skallplagg. De puster bedre enn regntøy og mye enklere å bevege seg i, og dermed mer behagelige for barna om sommeren.

Solhatt eller caps, hva er forskjellen?

– En solhatt gir bedre beskyttelse mot solen og beskytter også ørene. Solhatten har ofte et knytebånd under haken som holder den på plass. Ønsker du at barnet skal være ekstra beskyttet mot solen, finnes det også varianter med nakkebeskyttelse. Litt eldre barn foretrekker gjernecaps, men da må du huske å smøre dem på ørene og i nakken, ettersom capsen ikke gir beskyttelse der.

Hvordan skal jeg vaske barnas UV-plagg?

– For at plaggene skal holde seg bra er det viktig å vedlikeholde dem riktig. For eksempel bør de skylles etter hver gang, særlig hvis de er blitt brukt i et basseng. Badetøy skal aldri tørkes i solen eller tørketrommel, men derimot i skyggen eller innendørs. Ved å tørke plagget i tørketrommel blir fibrene skjøre, og henger badeklærne lenge i solen kan de bli solbleket.

Hvordan kler jeg babyen best mulig for å beskytte den mot solen?

– Babyer har veldig følsom hud og bør derfor unngå sol i størst mulig grad. Bruk klær som dekker – langermet og bukse – og sørg for at de alltid er i skyggen. En solhatt anbefales også.

– Et annet tips er å kle barnet i flere tynne lag. Begynn med så mye klær som du synes er passe, og så kan du fjerne eller legge til et lag etter behov. Vi pleier å tipse om at du kan kjenne bak i nakken på babyen for å avgjøre temperaturen. Er nakken varm og fuktig, er det tid for å fjerne et plagg. 

Til vår guide

Plaggene som må finnes i sommergarderoben

Vår sjekkliste til stranden