Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Babyklær

Taggernyfødt, størrelse, de første dagene

Les artikkelen

Her finner du alt du trenger å vite om babyklær. Vi har samlet tipsene om hva du behøver, hvilken størrelse og hvordan du skal kle barnet ditt fra vinter til vår. Vi guider deg gjennom alt!

Størrelser babyklær

Hvilken størrelse skal jeg kjøpe før babyen er født?

Det kan vi ikke gi noe nøyaktig svar på men vi anbefaler å ha noen plagg i størrelse 50 åpent kjøp i to uker noen i størrelse 44 og noen i størrelse 56. Ta vare på kvitteringen og spør om det er mulig å levere plaggene tilbake hvis en størrelse er for liten når babyen er født . Og hvis noe er for stort vil det passe etter hvert.

ALT TIL BABYEN

Hvor store skal de første skoene være?

Når barnet begynner å gå, er det på tide å kjøpe de første skoene. Velg lette sko med slett såle, slik at skoene ikke setter seg så lett fast mot underlaget. Velg gjerne litt høyt skaft, slik at skoene sitter stødig og gir god balanse. Skoene bør dessuten ha god pusteevne, da små barn svetter mye.Hvor store skal sokkene være?

Sokkene skal sitte oppe, hælen skal sitte på plass og stoffet skal ikke stramme rundt foten. Sokker trenger knapt å vaskes den første tiden, så to par i størrelse 10-12 og to i størrelse 13-15 er en god start hvis du handler før babyen er født. Våre myke, ribbestrikkede sokker til de minste sitter godt på foten og er veldig populære!

Til våre sokkene

Om våre bodyer

Forlengbar body

For deg som ønsker å bruke bodyen litt lenger, har vi flere varianter med forlengbart skritt (dvs. to rader med trykknapper) og nedbrettbare vrangborder. Dermed passer plagget også når barnet vokser en størrelse.

Til alle våre forlengbare bodyer

 

Tillpassede benåpninger

Benåpningene på bodyene våre er sydd slik at de følger kroppens naturlige form og slutter tett rundt bena. Dermed gnager ikke plagget mot lårene og barnet kan bevege seg uhindret. I tillegg er bodyene bleietilpasset og har altså ekstra plass til bleien.

Babyklær til vinteren

For å kontrollere at babyen er riktig kledd anbefaler vi å kjenne bak i nakken. Er den svett, er det for varmt. Er den derimot kald, er det på tide å kle babyen i flere lag. Hvis babyen gråter eller virker misfornøyd, kan det være tegn på at påkledningen trenger justering.

Husk å betrakte disse tipsene som generelle anbefalinger.

Vårt forslag til klær:

  • Lag 1: Et todelt sett eller en body i et mykt materiale, gjerne bomull eller ull.
  • Lag 2: Ytterligere et varmt lag hvis det er kaldt, gjerne fleece (ikke vindfleece), ull eller et grov strikket plagg.
  • Lag 3: En vindfleecedress der ermer og ben kan brettes ned over fingrer og tær.
  • Lue: En hjelmlue som dekker ørene, gjerne en vindtett variant.
  • Teppe/vognpose: Lett å åpne og lukke, legge på og ta av. Hvorfor ikke ha flere tepper?


Slik kler du babyen din om vinteren

Hva bør pakkes med i fødebagen?

Hva som trengs i fødebagen er et vanlig spørsmål blant førstegangsforeldre. Her har vi samlet våre beste tips som gjør deg forberedt på det meste. Lykke til!


Til babyen/babyene:

Annet som kan være praktisk:

Lese mer om hva du kan pakke fødebagen