Det virker som om du bruker en gammel nettleser, det kan ikke gjøre alt fungerer eller ser ut som det skal.
Guide

Slik kler du babyen din på vinteren

Taggerbaby, vinter, kald

Les artikkelen

Man har lett for å tro at de minste trenger mye klær for ikke å fryse, men prøv å ikke kle barnet ditt for varmt. Hold deg til lag på lag-prinsippet, da kan du enkelt regulere. Kjenn bak i nakken på babyen for å avgjøre temperaturen. Hender og føtter er ofte litt kaldere enn resten av kroppen, så nakken er et fint utgangspunkt for å kjenne etter. Er barnet svett, bør du ta av et plagg. Kjennes han eller hun kald ut, er det behov for et ekstra plagg.

Vi foreslår følgende

  • Lag 1 - nærmest kroppen, som varmer og holder tørt. En body og leggings eller strømpebukse i varm ull, absorberer og transporterer fuktighet.

  • Lag 2 - isolerer og holder kroppen varm. Bukse og genser, eller en heldress i fleece eller ull.

  • Lag 3 - beskytter mot vær og vind. En varm vinterdress i vindtett materiale, som beskytter barnet mot både vind og fuktighet.

  • Lue - en hjelmlue i ull er tilstrekkelig hvis babyen har en lun vognpose eller en god dress som også omslutter hodet.

  • Votter - hvis hendene er beskyttet av nedbrettbare ermer på dressen eller ligger i en vognpose, er det ikke nødvendig med votter. Men her må du kjenne etter, votter kan likevel være nødvendig hvis det er skikkelig kaldt.

  • Tøfler/sokker- et par tykke ullsokker, fleecetøfler eller tøfler i yttermateriale.

Når er det for kaldt ute?

Små barn har vanskeligere for å regulere kroppstemperaturen enn oss voksne, så tenk på at du ikke bør ta babyen ut når det er veldig kaldt. Det finnes ingen nasjonale anbefalinger for når det er for kaldt å ta med barna ut, men se an forholdene og gjør det som er best for deg og ditt barn.

Ta hensyn til luftfuktighet og vind – om vinteren føles det mye kaldere hvis det i tillegg er vind. Høy luftfuktighet kan også kjøle ned barnet. Mange bruker minus 10 som et utgangspunkt på når det er for kaldt for spebarn å sove ute.

 
VÅR MYKESTE

ULL

SÅ SMART MED

LAG PÅ LAG

NYHETER TIL

BABY

Husk!

Luftfuktighet og vind kan gjøre at det føles kaldere enn termometeret viser. Og noen babyer er varmere enn andre. Derfor må du prøve deg frem til hvilke plagg som passer best for babyen din.